Wrocław, dnia 18.12.2017 r.
Zaproszenie do składania ofert
Dolnośląska Organizacja Turystyczna, realizując projekt dofinansowany ze środków publicznych, zaprasza do składania ofert na dostarczenie materiału zdjęciowego (wraz z przeniesieniem do niego majątkowych praw autorskich) na potrzeby stworzenia przewodnika kulinarno-turystycznego w ramach realizacji projektu „Szlak Kulinarny Smaki Dolnego Śląska”.
Niniejsze zapytanie zostało umieszczone na stronie www Zamawiającego: www.dot.org.pl.
Zamówienie nie podlega pod ustawę z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579).
1. Zamawiający
DOLNOŚLĄSKA ORGANIZACJA TURYSTYCZNA
Ul. Świdnicka 44, 50-027 Wrocław
2. Projekt: Szlak Kulinarny Smaki Dolnego Śląska
Przedmiot i zakres zamówienia:
Autorski materiał zdjęciowy, prezentujący dolnośląskie obiekty gastronomiczne i producentów regionalnej żywności (członkowie Szlaku Kulinarnego „Smaki Dolnego Śląska”) oraz ich ofertę do wykorzystania w materiałach promocyjnych. Zamówienie obejmuje dostarczenie materiałów w formie elektronicznej oraz przeniesienie majątkowych praw autorskich do tych zdjęć.
Szczegóły przedmiotu zamówienia:
Materiał zdjęciowy powinien zawierać:
- zdjęcia potraw oraz produktów regionalnych zgodnie z ofertą członków Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska(min. 150 zdjęć)
- zdjęcia autorów dań i twórców produktów regionalnych(min. 50 zdjęć)
- zdjęcia zewnętrzne oraz wewnętrzne obiektów i restauracji (min.40 zdjęć)
- zdjęcia z wydarzeń kulturalnych w temacie kulinariów dolnośląskich z okresu 2016-2017 roku (min.60 zdjęć)
- zdjęcia związane z dziedzictwem kulinarnym regionu Dolnego Śląska (min.20 zdjęć)
- zdjęcia krajobrazowe prezentujące walory przyrodnicze Dolnego Śląska(min. 50 zdjęć)
- zdjęcia prezentujące turystykę aktywną na Dolnym Śląsku (min.10 zdjęć)
Łącznie minimum 380 zdjęć zgodnie z powyższymi kategoriami. Zdjęcia powinny dotyczyć co najmniej 42 członków Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska (lista dostępna na : http://smakidolnegoslaska.pl/szlak-kulinarny-main/szlak-kulinarny/)
Zdjęcia powinny być w rozdzielczości umożliwiającej druk rozkładówek albumowych (co najmniej 20 MPx)
3. Termin realizacji zamówienia (dostarczenie zdjęć do Zamawiającego): od 29.12.2017 do 23.01.2018
4. Termin i sposób składania ofert
Termin: 22.12.2017 godzina 15:00.
Sposób składania ofert:
na adres mailowy: biuro@dot.org.pl lub w formie pisemnej w siedzibie Zamawiającego ul. Świdnicka 44, 50-027 we Wrocławiu od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15.
Oferty, które wpłyną do Zamawiającego po upływie wyznaczonego terminu nie będą rozpatrywane.
Oferent, który jest zdolny do wykonania opisanego wyżej zamówienia i jest zainteresowany jego realizacją powinien przygotować i złożyć ofertę zawierającą co najmniej:
1) nazwę, adres i NIP oferenta;
2) oczekiwane całkowite wynagrodzenie brutto w PLN;
3) próbny materiał zdjęciowy w postaci 3 zdjęć z każdej kategorii (nośnik CD/DVD lub pendrive
5. Kryteria i termin oceny oferty
Zamawiający dokona oceny i wyboru oferty najkorzystniejszej ekonomicznie w oparciu o kryteria:
1) koszt brutto realizacji zamówienia w PLN – 40% (40 pkt)
2) zgodność z tematyką zamówienia– 30% (30 pkt)
3) czas realizacji zamówienia – 30% (30 pkt)
Wynik oceny oferty Wykonawca poda w terminie do 29.12.2017 bezpośrednio zwycięzcy postępowania.
6. Zastrzeżenia
Niniejsze zapytanie stanowi jedynie zaproszenie do składania ofert.